Felturbózott kétségbeesés

Az álmok végső kiárusítása folyik Melbourne utcáin.

A február 8-án bevezetett szabály-változások sok Ausztráliában tanuló diák álmait törték össze. Ezek közül mindig is kiemelkedtek az indiai diákok, mert ők a piramis-játékban már eggyel vagy talán kettővel magasabb fokon járnak, mint a többi nemzet. A nekik szóló hirdetések jó része angolul készült, tehát az egész színjáték jól követhető.

Az Ausztráliában rekedt diákok számára 9 ezer dollárért már biztos kanadai bevándorlást hirdet egy bizonyos Canada Express Migration az ausztráliai indiai sajtóban és a melbourne-i központi pályaudvaron osztogatott szórólapokon.
Egy indiai diák elmondta az újságnak, hogy más ügynökségek 15 ezer dollárt számítanak a kanadai éttermek vagy hotelek hamisított meghívóleveléért, amiben megerősítik, hogy a meghívott félt hajlandók szponzorálni és munkát biztosítanak neki.
Más ügynökök 5 ezer dollárért hajlandók egy fellebbezést benyújtani a Bevándorlási Fellebbviteli Bírósághoz (MRT). {Ennek semmi értelme nincs, ha a jogalap hiányzik hozzá. Az pedig a jelen helyzetben nagyon hiányzik.}
Egy másik ügynök, akinek a Swanston Street-en van irodája, azt hirdeti, hogy van kapcsolata a Bevándorlási Hivatalban és 12 ezer dollárért elintézi, hogy a diák mégis állandó lakosi vízumhoz jusson.

http://www.theage.com.au/national/easy- … -tklz.html

Standard