Pánik lesz

The Herald has obtained a document prepared by the Immigration Department recommending changes ”in the relationship between the lodgement of an application and the legal obligation to grant a visa”.
This means immigrants who have met the demands of the current system and would be automatically accepted could be arbitrarily refused.

A cikk szerint a Herald újságírója megszerzett egy tervet, amit a Bevándorlási Minisztériumban készítettek és amiben az áll, hogy meg kell szüntetni azt a merev törvényi szabályozást, ami a {megfelelő} vízumpályázatot feltétlenül vízummal jutalmazza.

Ez azt jelentheti, hogy azok a vízumpályázók, akik megfeleltek a vízumkövetelményeknek, nem feltétlenül kapnának vízumot, hanem önkényesen visszautasíthatók lesznek.
Az Ausztráliában tanuló külföldi diákok között jókora pánik lesz, ha ezt a tervet elfogadja a miniszter.

{Az ilyen tervek nem véletlenül jutnak el az újságírókhoz. A minisztérium valamelyik fontos embere adja át nekik egy ötcsillagos canberrai vendéglőben, egy kellemes vacsora közben. Az a cél, hogy felmérjék a várható reakciót. Ha az nem elég erős, vagyis a pánik nem elég nagy, akkor a terv bevezethető. Ha túl nagy, akkor még mindig lehet arra hivatkozni, hogy ez csak egy félkész javaslat volt, egy a sok belső javaslat közül, amit aztán túlzásnak tartottak és elvetettek. Az újságíró biztosan a papírkosárban találta.}

http://www.smh.com.au/national/visa-rev … -kok3.html

Standard