Lebukás Sydney-ben

Egy sydney-i bevándorlási ügynök irodájában házkutatást tartottak a Bevándorlási Hivatal és a Szövetségi Rendőrség emberei. Az ügynököt azzal gyanúsítják, hogy legalább 30 vízum-pályázó számára hamis munkahelyi ajánlóleveleket készített. A pályázók Ausztráliában tanuló kínai diákok voltak, akik szakácsként, fodrászként vagy autószerelőként kívántak itt maradni.
A pályázók, azok is, akik már megkapták az áhított vízumot, számíthatnak a vízum visszavonására.

Korábbi cikkünkből idézzük:

A szövetségi kormány közölte, hogy egy bevándorlási csalás-sorozatra bukkantak Melbourne-ben. A Bevándorlási Hivatal és a Szövetségi Rendőrség emberei razziát tartottak egy bevándorlási ügynökségnél. Állítólag három ügynök ott azzal foglalkozott, hogy hamis dokumentumokkal látta el az állandó lakosi helyre pályázó külföldi diákokat.

Chris Evans szenátor, bevándorlási miniszter azt mondta, hogy: A diákok állandó lakosi vízumokra pályáztak. A pályázatot szakács-, fodrász-, kertész- és autószerelő végzettségre hivatkozva kérték.
Egyes bevándorlási ügynökök tevékenysége aláássa Ausztrália bevándorlási politikáját. Ezt nem tűrjük el. A hamis papírok segítségével szerzett vízumok visszavonhatók. A hamisításért 10 év börtön járhat.

http://news.theage.com.au/breaking-news … -97s2.html

http://www.brisbanetimes.com.au/nationa … -awlr.html

Standard