Csundi írta

Amit meg mi hallottunk az előbb (egy szakács suli vezetőjétől első kézből), hogy a szakács szakmát nem veszik le a MODL listáról, nem lesz kevesebb pontot érő szakma. Viszont nem kritikus hiányszakma, így soká tart az elbírálása. Továbbá ha nincs állása a PR kérelmet beadónak (természetesen a szakmájában, nem takarítóként!), akkor vissza fogják utasítani. Úgyhogy aki szakácsként van itt, az igyekezzen szerződést kötni egy étteremmel, és a szakmában dolgozni, amíg el nem bírálják az ügyét.

Egyébként a párom most végzi el az utolsó előtti szemesztert, és itt már nagyon kemény vizsgák vannak! Az osztályából rengeteg embernek kell az egész szemesztert megismételnie, van 3-4 ember, akinek \”csak\” vizsgát kell ismételni. Vannak jópáran, akik meg egyszerűen feladják. Úgyhogy kezd beérni, amit az elején mondtak, hogy kb. a 10%-nak sikerül befejezni sikeresen a sulit, és 4%-kapja meg a PR-t. Az elején ezen még elég jól mulattak a többiek. Ma már nem vidulnak…

Úgyhogy azt tanácsolom mindenkinek, aki ilyenben gondolkodik, hogy csak akkor vágjon bele, ha az élmezőnyben tud teljesíteni. (oké, eleinte nem nagy döbbenet, de a vége felé már tényleg kapaszkodni kell).

Standard