Underbelly

On 29 January 2009 the Victorian Government was informed by the Department of Immigration and Citizenship (DIAC) that a number of organisations are under investigation by DIAC in relation to work references and education certificates.

As a consequence, until DIAC’s investigation is finalised, the Victorian Skilled and Business Migration Program has suspended the processing of all applications for the Skilled – Sponsored (Residence) (subclass 886) Program for ASCO 4 occupations.

Január 29-én a Bevándorlási Hivatal közölte a viktóriai kormánnyal, hogy több szervezet után is nyomoznak bizonyos munkahelyi igazolások és iskolai bizonyítványok ügyében.
Ennek hatására a Viktóriai Szakképzett és Üzleti Bevándorlási Program leállította a 886-os alosztályú szakmunkás-pályázatok feldolgozását.

Ezeken az oldalakon 2008. augusztus 12-én idéztük a legnagyobb melbourne-i napilap (The Age) cikkét, amiben felhívta a nagyközönség figyelmét ezekre a csalásokra. Talán a viktóriai kormány nem olvasta. Tudnak egyáltalán olvasni?
Szerintem abból az adóból, amit befizetünk, olvasni tudó hivatalnokokat is felvehetnének fontos beosztásokba.

Melbourne-i bevándorlási ügynökök szerint ez sokkal nagyobb ügy, mint amit a viktóriai kábítószer-kereskedők maffiájáról láthattunk az Underbelly c. filmsorozatban. Pénzben kifejezve biztosan nagyobb. Ez Ausztrália harmadik legnagyobb exportcikke. Évi 14 milliárd dollárról van szó. Ehhez képest az Underbelly nem más, mint kisgyerekek cukorkalopása.

Standard