Mél

Ha egy regisztrált ügynök megváltoztatja a címét, akkor elvileg elegendő a bejegyzési hatóság honlapján átírni az adatot. A Bevándorlási Hivatal rendszere ezt naponta egyszer átveszi és ezzel kész is lenne a dolog. Attól kezdve elvileg minden folyamatban lévő pályázat mellett ott lesz a felelős ügynök új címe.
A gyakorlatban a rendszer nem működik. Íme egy hajmeresztő eset, amit az ügynöki kamara belső fórumán olvastam.

Hét hónapja költöztem egy új irodába. A változást azonnal bejelentettem és az új címem meg is jelent az adatbázisban. A Bevándorlási Hivatal rendszere viszont még mindig a régit hozza fel. Minden alkalommal kézzel kell kijavítgatnom és átírnom az újra.
Egy épületben belül kétszer költöztem. Az irodám száma először 119 volt, aztán 118, majd 108. A Bevándorlási Hivatal még mindig az első számra küld mindent.
Ami még furcsább: a nekem küldött levelek címzésében különféle vállalat-nevek is szerepelnek, talán 3-4 különböző. Én soha nem változtattam meg az eredeti nevet. Ezek hogy kerülhettek oda?

Úgy tűnik, hogy a Bevándorlási Hivatal csak találomra kiválaszt egyet a régi címeimből és oda küldi a leveleket. Most például egy házastársi vízum ügyében írtak. Ezen a levélen is a régi címem van, pedig mikor ezt az ügyet elindítottam, akkor már régen elköltöztem onnan.

 

Standard