A bevándorlási program jövője

Jelentős változások várhatók megint. A bevándorlási miniszter fontos beszédet mondott Nyugat-Ausztráliában. A miniszter beszédéből vett idézet nem sok jót ígér a szakácsoknak és a fodrászoknak. A miniszter úgy beszélt a szakács- és fodrász szakmákról, mint amik nem illenek erre a listára.

Csak a Bevándorlási Hivatal lassúságában bízhatunk. Ebből a miniszteri kijelentésből nem lesz máról holnapra szabályváltozás.

At the moment, the majority of skilled migrants still come in through the ‘supply driven’ independent skill stream. This program does not necessarily deliver the balanced range of skills our economy needs but reflects the skills of those applying and the crude filter that we apply called the MODL (Migration Occupations in Demand List) which lists cooks and hairdressers.


Jelenleg a szakképzett bevándorlók többsége a kínálati oldalról működtetett ‘független szakképzett bevándorlási program’ keretében jön. Ez a program nem feltétlenül azokat a szakmákat engedi be, amelyekre a gazdaságunknak szüksége lenne. Inkább azt mutatja, hogy a jelentkezőknek milyen képzettségük van és azt a durva szűrőrendszert, amit a megszűrésükre alkalmazunk. Ezt a szűrőt hívjuk MODL-nak, a hiányszakmák listájának, amin a szakács és a fodrász szakmák is szerepelnek.

http://www.minister.immi.gov.au/media/s … 080717.htm

Standard