10 év börtön

A 457-es vízum szeptemberben bevezetendő új szabályairól most indított vitát a bevándorlási miniszter. Olyan szigorú lenne az új szabályrendszer, hogy gyakorlatilag csak kitűnően fizetett, különleges specialisták és magas beosztású főnökök számára lesz majd reális lehetőség a 457-es.

http://www.minister.immi.gov.au/media/m … e08058.htm

A terv szerint a munkaadó fizeti majd a következő költségeket:
1) Jövedelem-biztosítást arra az esetre, ha a cég tönkre menne és nem tudná tovább fizetni a szponzorált munkavállalót.
2) Oda-vissza utazási költséget.
3) A munkaközvetítés költségeit.
4) A bevándorlási ügynök tiszteletdíját.
5) Az alkalmazott munka-engedélyezésének díját.
6) Oktatási költségeket az alkalmazott iskolás-korú gyerekei számára.

Már a jelenlegi szabályok is előírják, hogy a munkaadó köteles fizetni a magán-nyugdíj hozzájárulást (9%) és olyan fizetést kell adnia, hogy abból a munkavállaló képes legyen kifizetni a magán-egészségbiztosítást.

Egy kollégám becslése szerint egy kétgyerekes családfő új-dél-walesi alkalmazása a következő extra költségekkel jár majd:

1) 2000-3000 AUD
2) 10000 AUD
3) ? AUD
4) 4000 AUD
5) 1000-2000 AUD
6) 16 000 AUD

Ez annyira megterhelő tétel lesz majd a munkaadók számára, hogy nagyon.
További fenyegető jel mindenkinek, aki már 457-esen van itt. A törvénytervezet visszamenőleges hatályt említ, vagyis könnyen lehet, hogy az extra költségeket a már itt lévő 457-esek munkaadóira is ráverik. Ez végzetes hatású lehet. Jobb már most azon gondolkoznod, hogy hogyan szabadulhatnál meg a 457-es béklyójától.

Azok a munkaadók, akik megszegik a szabályokat és félrevezető vagy hamis adatokat szolgáltatnak majd a Bevándorlási Hivatalnak, 110 000 AUD pénzbírságra vagy 10 év börtönre számíthatnak. Oda kell tehát figyelni arra, hogy mit írnak a kérdőívre.

Standard