Jól járnak

A szeptember 1-től életbe lépő új szabályzás néhány jelentkezőnek kifejezetten kedvező változást jelent.

Az új Bevándorlási Szabályzat még mindig nem jelent meg, ezért csak a sajtóközleményekre és a Bevándorlási Hivatal honlapján lévő kérdés-feleletekre lehet hagyatkozni. Ez utóbb alapján úgy tűnik, hogy az ausztráliai szakmai gyakorlat jó sok pontot jelenthet majd, sokkal többet, mint ahogy azt a Szabályzat alkotói gondolhatták.

Ha valaki egy hiányszakmában (MODL) dolgozott Ausztráliában 3 évet a pályázat beadása előtti 4 évből, például 457-es vízumon, az egyszerre igénybe veheti a specifikus szakmai gyakorlatért járó 10 pontot, a MODL-os szakmáért járó 15 pontot és az ausztráliai szakmai gyakorlatért járó 10 pontot is. Egy-egy idősebb pályázó, akinek korábban nem volt esélye, most simán megfelelhet. Nézzünk egy példát:

Egy 44 éves szakács, aki az elmúlt négy évből 3-at itt dolgozott Ausztráliában, természetesen egy olyan vízumon, ami engedélyezte a teljes munkaidős munkát – mint pl. a 457-es – az szépen kiegyenlítheti az életkora miatti pontveszteséget az ausztrál gyakorlatért kapott pontokkal:

60 elismertetett szakma
15 életkor
15 angoltudás (IELTS 5-ös osztályzat)
10 specifikus szakmai gyakorlat
15 hiányszakma (MODL)
10 ausztrál szakmai gyakorlat

Összesen 125 pont. Az új 175-ös alosztályú vízumhoz csak 120 pont szükséges.

Standard