Angolul kell tudni a 457-eshez

A bevándorlási miniszter ma sajtóközleményben jelentette be, hogy július 1-től a 457-es alosztályú szponzorált ideiglenes munkavállalói vízumra jelentkezők számára kötelező lesz az angoltudás. Ebben a vízumalosztályban eddig semmilyen nyelvtudási követelmény nem volt, ezek után viszont lesz.
Az elsődleges pályázónak IELTS 4,5-es szinten kell majd tudni. A kísérő házastársnak vagy családtagoknak nem kell nyelvtudást igazolniuk.
A pályázati űrlapra rá kell írni az angoltudás szintjét, de nem feltétlenül kell majd bizonyítani is. Nyelvvizsgát valószínűleg csak kétséges esetekben követelnek majd.

Azokra is vonatkozik az új szabály, akik jelenleg is 457-esen vannak Ausztráliában és továbbmaradáshoz megint 457-es vízumot kérnek.

A következő kategóriába tartozóknak nem kell igazolniuk a nyelvtudást:

– az első nyelvük angol és a következő országok valamelyikének az útlevelével rendelkeznek: Kanada, Új-Zéland, Írország, Nagy-Britannia, USA.
– a foglalkozásuk az ASCO 1 – 3 főcsoportba esik. (Ezekhez a foglalkozásokhoz valójában sokkal jobb angoltudás kell, mint 4,5-es.)
– legalább 5 évet olyan középiskolába vagy főiskolába jártak folyamatosan és teljes munkaidőben, ahol az oktatás legalább 80%-ban angol nyelven folyt.
– az ausztráliai fizetésük legalább évi 75 ezer AUD lesz.

Még jobb angoltudást követelnek meg azoktól, akiknek a munkájához további engedélyek szükségesek.

Standard