Regionális vagy kijelölt?

Regionális (Regional)

Ezek a regionális szponzorált bevándorlásra alkalmas helyek {Regional Sponsored Migration Scheme (RSMS).} Ez  munkáltató szponzorálta állandó lakosi vízum.

http://www.immi.gov.au/employers/rsms_postcodes.htm

Kijelölt (Designated)

Ezek pedig a szakképzett – regionális szponzorált bevándorlásra alkalmas helyek. Ez egy állami vagy rokoni szponzorálással szerezhető, ideiglenes lakosi vízum.

http://www.immi.gov.au/skilled/general-skilled-migration/designated-areas.htm

A két lista nem esik egybe. És figyeld meg az elnevezésben megcsillanó zsenialitást. A különbség a szakképzett szó. Ez az ami mind a két esetben szükséges. Ezért használják megkülönböztetésre, mert ez az, ami nem különbözik. Magamtól soha nem tudtam volna ilyet kitalálni. Azt hiszem, hogy teljesen alkalmatlan lennék magas kormányhivatalra. Még talán azt is kikotyognám, hogy a császár meztelen.

A hír pedig az, hogy a kettő közül az egyik, vagy talán mind a kettő, kibővült, és ezek után Perth is beleszámít. A tévéhírekben hallottam és töredelmesen bevallom, nem emlékszem, hogy a szakképzett szerepelt-e a szövegben vagy nem. Néhány nap múlva kiderül.

Kiderült! A Big Pond híreiből:

Immigration Minister Chris Bowen announced Perth’s addition to the Regional Sponsored Migration Scheme at a conference in the West Australian capital on Tuesday.

Tehát a regionális szponzorált bevándorlásra alkalmas helyek {Regional Sponsored Migration Scheme (RSMS).} Ez munkáltató szponzorálta állandó lakosi vízum.

Standard