457-es

ACTU secretary Dave Oliver said:  the construction sector had declined by 68,000 jobs in the past 12 months while there had been a 38 per cent increase in 457 visas.

“It doesn’t make sense. Local jobs are disappearing and yet there is a significant increase nationwide of the amount of 457 visas that are being granted,”

A szakszervezeti szövetség titkára, Dave Oliver újságíróknak azt mondta, hogy az építőiparban tavaly 68 ezer munkahely kiesett, de közben 38%-kal növekedett a 457-es (ideiglenes munkás) vízumok száma. Ennek így nincs értelme. A helyiek munkahelye megszűnik, közben meg több vízumot adnak ki.

Immigration Minister Brendan O’Connor says the 457 visas will be tightened to ensure they are only used to address genuine skills shortages, and local workers are getting a “fair go”.

Under the crackdown, employers will be required to demonstrate they are nominating a position where there is a genuine shortage of workers.

Brendan O’Connor bevándorlási miniszter azt mondta, hogy a 457-es vízum szabályait megszigorítják, hogy csak a valódi munkaerőhiány esetében legyen alkalmazható és a helyi dolgozóknak is megadják az esélyt a munkára.

A munkáltatóknak ki kell mutatniuk, hogy valódi üresedést jelölnek meg, ahol valóban hiány mutatkozik helyi munkaerőből.

 

SMH

 

Standard