Négyezer

Azt beszélik, hogy a Bevándorlási Hivatal négyezer érvénytelen végzős-vízum pályázatot fedezett fel. Mindet Melbourne hirös városban adták be. Az egyik vállalkozás  ezer darabot adott be, darabját háromezer dollárért. Ez testvérek között is három-millió pénz, ami még Ausztráliában is számít.

A kapott információból úgy tűnik, hogy ezek a végzős diákok egyáltalán nem voltak jogosultak a végzős-vízumra. Az egész pályázás arra ment ki, hogy áthidaló vízumot kapjanak, amin jó sokáig szabadon dolgozhatnak. A végzős-vízumra pályázók ugyanis olyan áthidalót kapnak, ami feljogosít a teljes munkaidős munkára. A hivatal elképesztő lassúsága miatt ezen maradnak legalább egy, de akár több évig is. Kis pénzért nagy eredmény. Csak éppen csalásnak számít és a végén menthetetlenül lebuknak.

Állítólag a végzősök nem is tudták, hogy mire megy ki a játék. Azt hitték, hogy valamilyen munka-vízumra pályáztak.

 További hír, hogy a gyanús vízumpályázatok száma talán még nagyobb is, mint elsőre gondolták. Nem könnyű összegezni őket, mert mindegyiket a pályázó diák nevében adták be, mindegyikhez azonos szerkezetű emil-címet adtak, ami akár a diák sajátja is lehetne, mert az ő neve volt benne.

Az ügyben sáros oktatási ügynök és bevándorlási ügynök már el is hagyta Ausztráliát, amit hárommillió dollárral könnyen meg is tehet, van jó hely másutt is, csak meg kell fizetni. Az ügynök felesége meg bevándorlási tisztviselő volt. Ez is micsoda botránnyá nő majd!

Az információt diákok szolgáltatták egy olyan kollégámnak, aki diákok fellebbezési ügyeivel foglalkozik. Úgy tűnik, hogy lesz dolga bőven.

Itt a Bevándorlási Hírekben évekig cikkeztem az Ausztráliában tanuló diákok kálváriájáról. Ez a hír csak egy a sok közül. Valami fajta pont a végére. Már ha vége van.

Standard